Wielertheater "Dag en Nacht koers"

Cultureel Centrum Baarle

Voorstelling door Michel Wuyts. Lees verder

Voorstelling door Michel Wuyts.

Koers heeft twee gezichten. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op het toppunt van hun kunnen. Camera’s draaien, spanning stijgt. De sprint is bloedstollend. Winnaars en verliezers wentelen zich in lof en gejammer. Woordenvloed vol drama en heroïek. 

Als het circus halt houdt en de avond valt worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters. Met ambities en dromen, met blessures en twijfels. De benen blijven stil en het brein gaat draaien.

In Dag & Nacht Koers! fietst Michel Wuyts door het hoofd van de grootste karakters… Wit en zwart. Laagje na laagje deelt hij hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Hij vertelt honderduit. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt.

Al 25 jaar lang is wielerman Michel Wuyts de stem van de koers bij SPORZA op de VRT. Hij observeert en analyseert. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend: “97% van wat ik vertel is waarheid. Aan de luisteraar om te ontdekken waar de 3% zit.“

In Dag & Nacht Koers! trekt hij op met Geert Vandenbon. Rustbrenger én gangmaker. Gewapend met een gitaar, versterken zijn liedjes Michels woorden. Michel en Geert maken gebruik van prachtige wielerfoto’s die verhalen en songs voeding geven.

Aanvang: 20.00 uur
Entree: Tijdens de voorverkoop: € 13,-  Aan de kassa: € 15,-
Inschrijven via info@ccbaarle.org
Meer weten over de voorstelling? www.dagennachtkoers.be


Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau