Belgen & Nederlanders: 2 verschillende culturen!

Baarle-Hertog en Baarle-Nassau zijn samen goed voor zowat de helft van alle enclaves ter wereld. Nederlanders en Belgen leven en wonen hier vredig met elkaar. Vanzelfsprekend, denk je?

5X must-sees in Baarle

Baarle beschikt over talloze bezienswaardigheden en bijzondere plekjes dankzij de unieke enclavesituatie. Wij hebben vijf bijzondere plekjes voor je op een rijtje gezet die jij gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Baarle.

5X enclaves met een verhaal

Met hun 30 enclaves vormen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau een versnipperd landschap. Ontdek hier 5 bijzondere plekjes waar de (enclave)grens verwarring zaaide.

Foodblogs

De laatste foodblogs
Foodblog: Lunchen bij Brownies & Downies in Baarle

In het mooie dorp Baarle, net over de grens van Nederland vinden wij de eerste vestiging van Brownies&downieS in België. In deze unieke lunchroom staan kanjers met een verstandelijke beperking klaar om alle gasten een bijzondere beleving te geven. En met het vernieuwde terras lukt dat nog beter! Bij binnenkomst is het meteen al een feestje. Wij worden blij ontvangen door Anouk, waarna zij vrolijk verder gaat met het bijvullen van de verse thee. Op het vernieuwde terras nemen wij plaats aan een tafeltje met een prachtig uitzicht op de St. Remigiuskerk. De zon laat zich gelukkig ook even zien. Leuk om te weten is dat het vernieuwde terras mogelijk is gemaakt door verschillende verenigingen en sponsoren uit het dorp. Iets om trots op te zijn! De menukaart staat vol met heerlijke soepen, salades, boterhammen, verrassingen om te delen en maandelijks wisselende specials. Op aanraden van chef Thijs kiezen wij voor de carpaccio met brood en de salade geitenkaas. “ETEN IS EEN FEESTJE” Wanneer wij de borden geserveerd krijgen voelen wij de energie, blijheid en trotsheid van de kanjers die hier rondlopen. De carpaccio van mals rundvlees ziet er lekker uit en wordt geserveerd op heerlijk vers bruinbrood met geroosterde groenten en truffelmayonaise. De salade bestaat uit gebakken geitenkaas, vijgenchutney en notenbrood. Een heerlijke lunch. Ondertussen stoppen er veel fietsers bij de lunchroom en ook zij nemen plaats op het zonnige terras. Brownies&downieS is de start van de 51 kilometer culinaire fietsroute van ‘’Land van Mark & Merkske’’. De fietsers krijgen een verfrissend aperitief met een hapje. Wij mogen ook even proeven en krijgen een fruitige prosecco met huisgemaakte Gamba lolly’s. Erg lekker! Aan het einde van de lunch komt Anouk langs met heerlijke bitterballen van draadjesvlees met een honing mosterdsaus en mayonaise. Wij hebben meer dan voldoende genoten van de lunch, maar hier kunnen wij echt geen nee tegen zeggen. Wist je dat je naast lunchen bij Brownies&downieS ook terecht kan voor een heerlijk vers ontbijt? Daarnaast hebben zij een smakelijke borrelkaart en ben je hier op het juiste adres voor een feestelijke high tea of high wine.

Foodblog: Grenzeloos genieten bij Bistro De Klomp

Een bezoekje aan het gezellige enclave dorp Baarle-Nassau is al een feestje op zich. Vooral als je ook nog eens lekker mag gaan eten! En dat doen wij vanavond bij Bistro De Klomp in het hart van Baarle.

Foodblog: lunch bij het Smokkelbroodje

Door de samenwerking met Landstad de Baronie mogen we nu steeds vaker leuke uitstapjes maken naar de verschillende gemeentes van de Baronie. Deze keer besloten we een bezoekje te brengen aan Baarle Nassau-Hertog. Dit dorp staat vooral bekend om haar uniek…

Leuke lijstjes

4x schoenen kopen in Baarle-Nassau

Een paar stevige en warme schoenen is een must voor de winter. Maar waar in Baarle vind je een mooi paar sneakers of een stevig paar laarzen? Lees snel verder om erachter te komen!

Leuke wandelroutes

in de landelijke omgeving van Baarle is het heerlijk wandelen. Uitgestrekte zanddreven en smalle bospaadjes nodigen uit voor een fikse wandeltocht.

Leuke tips voor de zomervakantie in Baarle!

De zomervakantie staat voor de deur. Tijd om er op uit te gaan. In Baarle en omgeving worden diverse evenementen georganiseerd. Hierbij alvast enkele leuke tips.