Belgen & Nederlanders: 2 verschillende culturen!

Baarle-Hertog en Baarle-Nassau zijn samen goed voor zowat de helft van alle enclaves ter wereld. Nederlanders en Belgen leven en wonen hier vredig met elkaar. Vanzelfsprekend, denk je?

5X must-sees in Baarle

Baarle beschikt over talloze bezienswaardigheden en bijzondere plekjes dankzij de unieke enclavesituatie. Wij hebben vijf bijzondere plekjes voor je op een rijtje gezet die jij gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Baarle.

5X enclaves met een verhaal

Met hun 30 enclaves vormen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau een versnipperd landschap. Ontdek hier 5 bijzondere plekjes waar de (enclave)grens verwarring zaaide.

Foodblogs

De laatste foodblogs
Foodblog: Grenzeloos genieten bij Bistro De Klomp

Een bezoekje aan het gezellige enclave dorp Baarle-Nassau is al een feestje op zich. Vooral als je ook nog eens lekker mag gaan eten! En dat doen wij vanavond bij Bistro De Klomp in het hart van Baarle.

Foodblog: lunch bij het Smokkelbroodje

Door de samenwerking met Landstad de Baronie mogen we nu steeds vaker leuke uitstapjes maken naar de verschillende gemeentes van de Baronie. Deze keer besloten we een bezoekje te brengen aan Baarle Nassau-Hertog. Dit dorp staat vooral bekend om haar uniekā€¦

Leuke lijstjes

Zomer in aantocht: terrasjesweer!

Laat je verleiden tot authentieke gezelligheid op een van de sfeervolle terrasjes die Baarle rijk is!

Leuke Moederdagtips

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de 2e zondag in mei (12 mei). In de Belgische provincie Antwerpen worden alle moeders op 15 augustus (Maria Hemelvaart) in het zonnetje gezet. Hoe verwen jij jouw moeder deze Moederdag? Hierbij geven je enkele leuke suggesties om haar in Baarle-Hertog-Nassau eens flink in 't zonnetje te zetten.

Ervaar de prachtige natuur van Baarle!

Heb jij al kennis gemaakt met de rijke natuur van Baarle? Lees hier onze tips om het buitengebied te ontdekken!