Belgen & Nederlanders: 2 verschillende culturen!

Baarle-Hertog en Baarle-Nassau zijn samen goed voor zowat de helft van alle enclaves ter wereld. Nederlanders en Belgen leven en wonen hier vredig met elkaar. Vanzelfsprekend, denk je?

5X must-sees in Baarle

Baarle beschikt over talloze bezienswaardigheden en bijzondere plekjes dankzij de unieke enclavesituatie. Wij hebben vijf bijzondere plekjes voor je op een rijtje gezet die jij gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Baarle.

5X enclaves met een verhaal

Met hun 30 enclaves vormen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau een versnipperd landschap. Ontdek hier 5 bijzondere plekjes waar de (enclave)grens verwarring zaaide.

Foodblogs

De laatste foodblogs
Foodblog: lunch bij het Smokkelbroodje

Door de samenwerking met Landstad de Baronie mogen we nu steeds vaker leuke uitstapjes maken naar de verschillende gemeentes van de Baronie. Deze keer besloten we een bezoekje te brengen aan Baarle Nassau-Hertog. Dit dorp staat vooral bekend om haar uniek…

Leuke lijstjes

Baarlese of ‘Baolse’ producten die je niet mag missen

Als je een dagje (of meer) naar Baarle komt dan hebben we een aantal ambachtelijke en lokale producten die je zeker niet mag missen. We geven tips in de categorieën Eten & Drinken:

4X leuke souvenirs

Altijd leuk om van een bezoek aan Baarle-Hertog-Nassau een blijvende herinnering mee naar huis te nemen. Je kunt bij het kantoor van Toerisme Baarle kiezen uit o.a. deze souvenirs.

5X mooie en historische plekjes in Baarle

Vijf mooie en historische plekjes in Baarle-Hertog-Nassau voor op je "must-see" lijstje!