Foodblog: Grenzeloos genieten bij Bistro De Klomp

Een bezoekje aan het gezellige enclave dorp Baarle-Nassau is al een feestje op zich.  Vooral als je  ook nog eens lekker mag gaan eten!  En dat doen wij vanavond bij Bistro De Klomp in het hart van Baarle. 


We krijgen een gezellige tafel in de mooi ingerichte ruime zaak en terwijl wij van ons aperitiefje nippen krijgen wij ‘de kaart’ aangereikt, een houten klomp met daarop een aantal gerechten.  Gamba’s, een klompsoep, carpaccio, zoveel lekkers om uit te kiezen. Gastheer Brian zet ons een mandje vers brood met kruidenboter voor, “speciaal voor ons gebakken door de bakker om de hoek”.  Van alle verrukkelijke voorgerechten van ‘de klomp’  kiezen wij voor een garnalencocktail en de Bourgondische paté. 


De royale portie Hollandse garnalen met romige cocktailsaus is een feestelijk begin van de avond. Een lekker gerecht om te delen met je lief. Net als de  Bourgondische paté, ook al zo’n traditioneel voorgerecht waar wij gek op zijn. 

De appetijtelijke Belgische paté komt met een heerlijke compote van bessen en julienne gesneden rauwkost. Een stevig voorgerecht dat het goed doet bij de heerlijke rode huiswijn. 

De zaak druppelt ondertussen langzaam vol en op advies van gastvrouw Hennie kiezen wij als hoofdgerecht voor de varkenshaassaté en de Surf&Turf met gamba’s en ossenhaas. “Wij gaan alleen voor het allerbeste vlees uit de regio, hier komen onze gasten voor terug”. Ze heeft niet teveel gezegd. De ossenhaas wordt aan tafel geflambeerd en het sappige vlees krijgt hierdoor een karakteristieke volle smaak. De gemarineerde gamba’s zijn perfect gegrild. 


De saté is een spies van mals varkenshaas met een mooie pindasaus. Is dit nou Hollandse patat of Belgische fritjes? Een grensgeval, maar lekker zijn ze! Bij Bistro De Klomp mag je trouwens onbeperkt genieten van het salade buffet. 


We zijn zo enthousiast dat we zeker ook de nagerechten willen proeven en we pakken de menuklomp er nog eens bij.  We gaan voor Crêpes Cherry en Dame Blanche. Onze verse muntthee -mét chocolade klompje- verraadt dat we in de 21e eeuw leven, want de no-nonsense gerechten en de zalige playlist met muziek uit de jaren ‘80 brengt ons stiekem een beetje terug in de tijd. Chef-kok Piet komt ons aan het einde van de avond nog even gedag zeggen. Leuk, kunnen we hem meteen bedanken voor deze fijne avond!