Opening expo Viv Decorte

Cultuurcentrum Baarle

Olie- en acrylverf. Aquarel Lees verder

Een goede 30 jaar geleden ben ik aan de academie van Herentals gestart met 1 jaar kennismakingscursus tekenen als voorbereiding op de cursus schilderkunst aan dezelfde academie en dit gedurende 3 jaar. 

Omwille van werk en het runnen van de familie met 5 kinderen is dit alles on old gezet gedurende een aantal jaren. We zijn dan verhuisd van Herentals naar Merksem en hebben daar 14 jaar gewoond. In die periode heb ik terug de lessen aan de academie (van Merksem  dan) terug aangevat en volgde daar 6 jaar de afdeling tekenen (inclusief model).

Momenteel wonen we in Westerlo. Een jaar voor mijn pensionering ben ik opnieuw gestart aan de academie van Herentals afdeling schilderkunst en ben ik momenteel mijn laatste (6de ) jaar aan het afronden. Gedurende 2 jaar combineerde ik het schilderen een avond met de opleiding Model.

Naast de academie volg ik de cursus aquarelleren hier in Baarle en dit voor het 4de jaar bij Lieve Moyaert.

Door je jaren heen heb ik een 4-tal keer een workshop schilderen ( met acrylverf) gedurende een week meegedaan bij Herman Janssens in de Vaison- la- Romaine  (Provence) .

Omschrijving van werken en inspiratiebronnen:

Vooral olieverfschilderijen (soms acryl)  en aquarels.

Inspiratie voor de werken zijn voornamelijk landschappen (aquarels) en de gevolgen van klimaatveranderingen die we de laatste jaren veelvuldig zien terugkomen op wereldvlak (branden,  orkaan, omgewaaide bomen, dode vissen…) (olieverf). Ook de Afrikaanse leefwereld vind ik boeiend.

Wat tentoonstellingen betreft is deze eigenlijk de eerste keer dat ik veel werken voorstel. Ik ben dus erg benieuwd van mogelijke reacties van bezoekers.

MET WARME DANK AAN 

Galerij High Five Art, Hoogbraak 5, Baarle-Nassau

Bekijk hun tentoonstellingen en site via www.highfiveart.nl

Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau