Interview met Bachelor Niek & Love Island Joan

Love Island en The Bachelor zijn misschien wel de populairste reality shows van dit moment. Niek Marijnissen schopte het ver in The Bachelorette maar ging uiteindelijk niet met Gaby Blaaser naar huis. Joan Pronk wist Love Island 2020 te winnen met haar toenmalige partner Mert. De liefde was echter van korte duur en eind 2021 kregen Joan en Niek een relatie. We spraken af met het stel voor een openhartig interview in Proost

Een leuk weetje vooraf... we kamen het stel eind 2021 tegen bij de opening van Club El Puerto in Breda. Ze waren toen nog aan het daten en de buitenwereld wist van niets. Enigszins grappend spraken we af dat het stel de cover zou krijgen als ze begin 2022 nog samen waren. Zo geschied, zo gedaan! 


WIE ZIJN JOAN EN NIEK?
Joan Pronk is 26 jaar en woont in Amsterdam. Ze werd bekend door haar deelname aan Love Island 2020, waar ze als winnaar naar huis ging. Ze deed ook mee aan de Videoland programma’s Like me i’m Famous en Ranking the Stars. Joan werkt nu als influencer, DJ en content creator. Op Instagram wordt ze met “iamjessicajoan” gevolgd door 158.000 mensen. Niek Marijnissen is 33 jaar en woont in Breda. Hij werd bekend door zijn deelname aan The Bachelor. Niek bleef samen met Joey over, maar kreeg niet de laatste roos van Gaby Blaaser. Later deed hij ook mee aan Like Me I’m Famous, waar hij Joan leerde kennen. Niek is eigenaar van Marijnissen Occasions in Etten-Leur en is fulltime “flessen popper” met zijn eigen merk NIEK bubbels. Onder de naam C’est Niek verkoopt hij nu ook zijn eigen lijn haarproducten. Op Instagram wordt hij met “niekmarijnissen” gevold door 131.000 mensen. 

HOE WAS HET OM MEE TE DOEN DEZE PROGRAMMA’S?

Joan: Op Love Island word je 24/7 gefilmd. Aan het begin ben je heel bewust van alle camera’s, ik dacht
er toen wel over na hoe mensen mij zouden zien op televisie. Na een tijdje wen je aan de camera’s en vergeet je ze zelfs. Je leeft hier tenslotte zes weken lang in een bubbel. Het is eigenlijk een lange vakantie met een groep vrienden op een waanzinnige plek. Ik heb hier mooie vriendschappen opgebouwd en een onvergetelijke tijd beleeft.

Niek: Het was een unieke kans die ik meteen met twee handen heb aangegrepen. We zaten op een prachtige locatie in Zuid Afrika en ook de onderlinge sfeer bij de mannen was erg leuk. We hebben veel mooie gesprekken gehad en allemaal een mooie persoonlijke groei meegemaakt. Tijdens het programma ging ik er vanuit dat ik meer tijd zou hebben met Gaby. Je hebt maar weinig tijd om indruk te maken of een connectie op te bouwen. Om de dag vond er al een rozenceremonie plaats.

HOE WAS HET OM JEZELF TERUG TE ZIEN OP TELEVISIE?
We waren allebei super nieuwsgierig naar de uitzendingen. Het is heel raar om jezelf terug te zien op televisie. Je ziet echt alles wat je doet, hoort alle rare zinnetjes die je zegt en je hoopt maar dat je jezelf als
je echte ik terug ziet. Ze versterken je karakter wel en je wordt 24/7 gefilmd, wat soms zwaar is. We zien het wel terug als een dankbare reis en hebben nog steeds contact met veel mensen. Een mooie ervaring voor het leven!

IN WELK OPZICHTEN ZIJN JULLIE LEVENS VERANDERD?
Je leven verandert letterlijk in één nacht. Iedereen weet
in een keer wie je bent en spreekt je gewoon aan voor bijvoorbeeld een foto. We moeten altijd opletten met wat we doen want mensen herkennen ons nu. Verder word
je van alles aangeboden en je krijg je er als het ware een nieuwe baan bij. Deze kansen grijpen we graag met twee handen aan. Ondanks dat onze bekendheid groter is geworden, is onze vriendenkring juist wat kleiner geworden. Je leert snel je echt vrienden kennen.

HOE ZIEN JULLIE DAGEN ER NU UIT? 
Joan: Ik ben veel bezig met mijn wekelijkse vlog op YouTube, waar ik naar mijn idee ook steeds beter in wordt. Verder ben ik druk met het opzetten van campagnes via Instagram met andere merken. Nu alles weer open is wil ik ook meer gaan optreden als DJ.

Niek: Ik heb uiteraard nog mijn autobedrijf Marijnissen Occasions. Daarnaast ben ik druk bezig met het bouwen van mijn ondernemingen Flesje Poppen en C’est Niek, mijn lijn van eigen haar producten. Het lijkt ons ook leuk om in de toekomst samen iets te beginnen, maar we weten nog niet precies hoe en wat.

AAN WELK PROGRAMMA ZOU JE NOG MEE WILLEN DOEN?

Joan: Ik zou het heel erg leuk vinden om een keer mee te doen aan Lingo, haha!
Niek: Ik zou graag mee willen doen aan Expeditie Robinson. Dat lijkt me ook een onvergetelijke ervaring.

WAT ZIJN JULLIE FAVORIETE PLEKJES IN BREDA? 
Niek: Joan moet Breda nog goed leren kennen, maar we maken graag een wandeling door het Mastbos. Voor een hapje en drankje gaan we graag naar De Botanist, Bobbi’s Bar en Villa Panda. Maar er zijn nog veel meer andere plekjes natuurlijk! Gelukkig hebben we het Stappen & Shoppen Magazine om alles te ontdekken ;)


WAT ZIJN JULLIE FAVORIETE GERECHTEN?
Joan: Ik houd eigenlijk wel van alle keukens maar door mijn Indische afkomst mag je me altijd wakker maken voor een Indische rijsttafel.

Niek: Je kunt mijn wakker maken voor heerlijke oesters, een mooi stukje vlees en daarna een chocolade toetje. Een lekker kaasplankje met een rode wijn is ook top. Het bourgondische leven!

HOE ZIET DE TOEKOMST ERUIT?
We leven heel erg in het hier en nu. We zien samen wel een toekomst met een mooi huisje, een grote familie en
een zelf opgebouwd bedrijf die we kunnen doorgeven aan onze kinderen. Maar eerst willen we nog veel reizen.