Leon neemt Spoorhuis in Baarle over: luxe lunch en evenementen

Het Spoorhuis in Baarle heeft een nieuwe eigenaar, Leon Borburgh. Jarenlang runde hij een cateringbedrijf en met veel enthousiasme start hij nu aan dit nieuwe avontuur. Leon heeft veel plannen met het historische pand dat een unieke ligging heeft. Het Spoorhuis grenst namelijk aan een bekende fietsroute, die veel bezoekers trekt. “Komende zomer zal het hier vol zitten met voorbijgaande fietsers."

De kersverse nieuwe eigenaar, Leon, komt zelf uit Baarle-Nassau en runde een succesvol cateringbedrijf vanuit Bavel. Zo kwam hij regelmatig over de vloer bij het Spoorhuis en leerde hij de vorige eigenaar kennen. Toen deze besloot om het Spoorhuis te verkopen, zag Leon zijn kans om zijn droom waar te maken: een eigen restaurant runnen. Leon wil de focus leggen op het serveren van een uitgebreide lunch en daarnaast biedt het Spoorhuis een bijzondere plek voor (zakelijke) evenementen. Zowel binnen als buiten is er genoeg ruimte om kleine en grote gezelschappen te voorzien van de gewenste diensten. Het is mogelijk om de Spoorzaal met aangrenzend afgesloten tuin af te huren voor vergaderingen en feesten. Audio- en visuele middelen kunnen op verzoek worden geregeld.

Het historische gebouw, dat ooit dienst deed als station voor de stoomtrein die tussen Turnhout en Tilburg reed, trekt elk jaar een half miljoen fietsers die langs het oude spoor fietsen. Leon wil deze fietsers, maar ook alle andere gasten, verrassen met een heerlijk ontbijt en een bourgondische lunch. Hij serveert gerechten als steak tartaar, sliptong, rijk gevulde salades, het klassieke 12-uurtje en meer. “Bij ons geniet je van een heerlijke luxe lunch” aldus Leon.

Leon heeft nog meer plannen. In samenspraak met zijn chef starten ze vanaf maart ook met het aanbieden van diner.

Benieuwd? Ga zeker een keer langs bij het Spoorhuis, het eten, de zaak en omgeving is het meer dan waard.

 Het Spoorhuis is geopend van dinsdag t/m zaterdag* van 09:00 tot 18:00 uur (*van april t/m september ook op zondag geopend). Evenementen zijn alleen op reservering mogelijk op maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00 uur.