Leuke fietsroutes

Fietsend in en om Baarle passeer je meerdere keren de grens. De bossen, vennen en heidegebieden brengen je in de sfeer van rust en ruimte. Baarle is aangesloten op het fietsroutenetwerk. Tevens ligt Baarle aan de oude spoorwegverbinding tussen de steden Tilburg en Turnhout, die in de volksmond 'Bels Lijntje' wordt genoemd.  Volop fietsmogelijkheden dus. 

ENCLAVEROUTE


Fietsroute van 50 km, verkorting 40 km. Ruim 25 (!) keer fiets je de grens over tijdens de Enclaveroute. Deze vernieuwde fietslus laat je grenshoppen in het merkwaardigste dorp ter wereld. Lang bleek het onmogelijk om hier de grens duidelijk te bepalen. 

BELS LIJNTJE
 

De voormalige spoorwegverbinding tussen Turnhout en Tilburg, in de volksmond ‘Bels Lijntje’ genoemd, loopt dwars door Baarle. Vandaag de dag is deze verbinding een druk bereden fietspad. Langs het fietspad treft u nog enkele oude seinwachtershuisjes aan. Ook het voormalige station van Baarle is bewaard gebleven.

Smokkelaarsroute, 45 kmDe Smokkelaarsroute is een unieke fietstocht van 45 km, die je meeneemt langs het rijke smokkelverleden van de Kempense grensstreek nabij Poppel, Ravels en Baarle. Onderweg ontdek je deze prachtige groene streek én 11 grote smokkelklompen. Aan elke klomp leer je wat nieuws over smokkelen dankzij de ‘gidsen’ Elena en Adriaan.

CULINAIRE ROUTE DOOR HET LAND VAN mark & merkske, 51 km


Met de culinaire route geniet je niet alleen van de mooiste plekken die de omgeving te bieden heeft, maar schuif je ook aan voor een smakelijk viergangenmenu. Het aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert krijg je steeds in een andere zaak op de fietsroute voorgeschoteld.

De culinaire fietsroute loopt t/m zondag 29 september. Enkel op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je de route fietsen. Twee dagen vooraf reserveren bij Toerisme Baarle of Toerisme Hoogstraten is noodzakelijk. Deelnemen kost 38 euro. 

HAPPEN & TRAPPEN: SMOKKELEN OVER DE GRENZEN VAN BAARLE-NASSAU, 47 KM


Een dag lang fietsen door een prachtige omgeving en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants. Het arrangement kan gedaan worden op woens-, donder-, vrij-, zater- en zondag. Starten tussen 10-11 uur. Je kunt tot uiterlijk 18.00 uur één dag vooraf online reserveren via www.happenentrappen.nl