Ervaar de prachtige natuur van Baarle!

Hoewel Baarle bekend staat om haar vele enclaves, heeft het dorp een verrassend mooi buitengebied! De schitterende natuur heeft veel te bieden. Wandelend of fietsend ontdek je de mooiste plekken die vaak goed verborgen zitten. Je ervaart hier volop de rust en ruimte en de stad lijkt uren ver weg. Ontdek zelf wat de natuur van Baarle jou te bieden heeft. Hieronder delen we graag enkele pareltjes uit het buitengebied met je!

Op de fiets door de natuur

Het veelzijdige buitengebied van Baarle kun je perfect ontdekken per fiets. De vele fietsroutes in de omgeving laten je steeds weer vanuit een ander perspectief van de natuur genieten. Bossen en beekvalleien wisselen af met open velden en mooie vergezichten. Misschien is de culinaire fietsroute wel iets voor jou? Het rijke natuurlandschap in combinatie met het bourgondische leven is zeker een goede. Ideaal om deze zomer te doen! Reserveren kan via Toerisme Baarle.

Heb jij al kennis gemaakt met het rijke buitengebied?

Een andere manier om deze groene streek te ontdekken is via de smokkelaarsroute. Deze unieke fietstocht neemt je mee langs het smokkelverleden. Onderweg ervaar je de rust en ruimte die de Kempense grensstreek te bieden heeft. Het afwisselende landschap zal je niet snel vervelen.   

Land van Mark en Merkske

Puur genieten, daar staat het Merkske (een zijriviertje van de Mark) garant voor. De natuurlijke grens tussen België en Nederland is een authentiek stukje natuurbeleving. Bloemrijke graslanden, poelen en zwarte elzen sieren het landschap. Baarle is een ideale uitvalsbasis om het land van Mark en Merkske te ontdekken. Wil je in de beekvallei gaan wandelen? Neem dan zeker laarzen mee want het kan hier behoorlijk nat zijn.  

Nog meer inspiratie op doen? Op Visit Baarle ontdek je tal van wandelingen en fietsroutes door onze prachtige natuur. Welke van deze mooie natuurplekken ga jij binnenkort ontdekken?