De Grensvallei

Sinds kort vormen Baarle-Hertog-Nassau, Hoogstraten en Merksplas samen de Grensvallei, een gastvrije regio waar je op een unieke manier de grenzen van België en Nederland voelt. Het is een klein en compact gebied waar grenzen vervagen en waar de steden snel overvloeien in ongerepte natuur.


Onbegrensd, bewust & onthaasten

* Je herbront er in het groen.
* Je ontdekt er indrukwekkend erfgoed zoals de 30 enclaves en de Koloniën van Weldadigheid.
* Je wandelt en fietst er in de valleien van de Mark & het Merkske.
* Je beleeft er ons oorlogsverleden en de geschiedenis van landlopers en smokkelaars.


Kortom: Met de grenzen van de Grensvallei ga je maar beter de confrontatie aan.
De mogelijkheden zijn ... grenzeloos!

Onbegrensd

De grens is bij ons een rode draad. Op sommige plaatsen maakt ze zelfs vreemde contouren en vormt ze eilanden waar verschillende gemeenschappen gewoon samen leven, werken en genieten van het leven. De grenzen zijn voor ons al lang vervaagd tot een gebied waar natuur en cultuur overvloeien in elkaar. We zijn toegankelijk en gastvrij en verwelkomen je om onbegrensd onze regio te ontdekken.

Bewust

Onze regio heeft een rijk verleden. Hier draaide het steeds rond mensen en tot wat ze in staat kunnen zijn. Hier werden karakters gesmeed. Die verhalen galmen nog steeds na en de sporen ervan kan je zelf ontdekken. Wij zoeken nog steeds naar kwaliteit in het leven. We beleven bewust de kleine en de grote dingen. Het maakt ons veelzijdig en dankbaar voor de kansen die we krijgen en het geluk dat we mee creëren.

Onthaasten

Onthaasten