De 12e Midzomernachtfair van Baarle-Hertog-Nassau

Het grootste evenement van Baarle markeert de start van de zomervakantie in Zuid-Nederland; op zaterdag 6 juli is het dit jaar Midzomernachtfair. 


De fantastische avondmarkt, bol van entertainment, muziek en activiteiten voor kinderen. Het hele centrum van Baarle is ervoor afgesloten die dag en avond/nacht. Stel je eens voor: een mooie zomeravond, een verkeersvrij centrum, meer dan 100 sfeervol verlichte kramen met allerlei aanbiedingen, veel winkels zijn open, terrassen over de hele breedte van de straat, muziek op elke straathoek, straattheater, attracties voor kinderen en een speciaal kidsplein met activiteiten voor kinderen van 6-14 jaar waar ze met een spelkaart (niet gratis) allerlei leuke spelletjes kunnen doen. Vanaf 12.00 uur is het centrum afgesloten die dag; de Midzomernachtfair duurt van 17.00-24.00 uur.


Samen met Fresh Events uit Den Haag (die kramen opbouwt en verhuurt)  krijgt het evenement vorm en vanaf dag één was de Midzomernachtfair van Baarle een groot succes dat jaarlijks vele duizenden bezoekers naar het grensdorp trekt. Organisatie is in handen van Stichting Ondernemend Baarle, de gezamenlijke ondernemers.  

KIDSFAIR

Vorig jaar nieuw en in 2019 daarom geprolongeerd. Op het Sint Annaplein kunnen kinderen (6-14 jaar) een spelkaart kopen en aan allerlei spelletjes meedoen die door verenigingen uit Baarle worden gepresenteerd. De voetbalvereniging heeft al medewerking toegezegd en de kickboksschool. Voor de allerkleinsten zijn er enkele kleine kermisattracties zoals een draaimolen.

stelten en ganzen

Een optocht met ganzen die met de muziek mee lopen. Onder leiding van een persoon die met de trommel muziek maakt en een dame die voor op loopt als Ganzenhoeder. Je kunt het allemaal tegenkomen op de 12e Midzomernachtfair. Of een clown die leuke ballonfiguren maakt. Er komt ook een steltloper die hoog boven het publiek uittorent... en nu maar hopen dat hij zichzelf in de lucht kan houden, en in evenwicht!

Straattheater Das Alles zal over de Midzomernachtfair lopen en het publiek vermaken met hun bijzonder spel. 

winkels open

Verder op de fair: aardbeien, boeken, dameskleding, woondecoratie, snoep, fruit, lederwaren, kralen, sieraden, mineralen en edelstenen, dierenverzorging, postzegels, curiosa, speelgoed... te veel om op te noemen. Proeverijtjes van kaas of lekker brood met smeerseltjes. En de lokale winkeliers pakken uit met speciale acties en aanbiedingen; winkels zijn open tot middernacht. Elk jaar zijn er bijzondere dingen en uiteraard ook heel veel lekkers te eten, van hamburgers tot churro's, ijsjes of hotdogs. De Midzomernachtfair is daarmee niet zomaar een braderie.  Lokale ondernemers geven een extra aantrekkelijk tintje. Soms organiseert iemand een modeshow of workshop bij zijn bedrijf. De Belgische kerk midden in het terrein van de Midzomernachtfair is die avond opengesteld voor publiek.


TERRASSEN

Bij de Hollandse kerk is het hele kerkplein ingericht als Partyplein en kun je genieten van muziek van bekende dj's.  Ook de overige horeca zorgt voor muzikaal entertainment; bij elk terras is wel iets van muziek te horen in allerlei stijlen; bands en zangers of zangeressen, Nederlandse of Vlaamse lokale talenten.  "Het wordt vast weer een hele gezellige Midzomernachtfair dit jaar in Baarle, zeker als jij erbij bent!"

Meer informatie en foto's op www.stob-baarle.com